Rajzfórum

A bloghoz tartozó fórum: itt tehetsz fel rajzolással kapcsolatos kérdéseket, vagy akár megmutathatod a saját rajzaidat is!


  Jobb agyféltekés rajzolás

  Share
  avatar
  Castia
  Admin

  Hozzászólások száma : 3
  Join date : 2012. Mar. 15.

  Jobb agyféltekés rajzolás

  Témanyitás  Castia on Hétf. Márc. 19, 2012 10:52 am

  A blogon a "pro és kontra" bejegyzés alatt Szabolcs kérdezte, hogy én hol voltam tanfolyamon. Mivel annak idején írtam, hogy nem akarok igazából senkinek reklámot csinálni, így erre inkább itt válaszolok.

  Vidéki lévén nekem az elsődleges szempont az volt, hogy ne kelljen utaznom a tanfolyam miatt. Aki budapesti, az könnyebben válogathat a tanfolyamok között, én végülis kizárásos alapon azt választottam, amit a lakóhelyemen tartottak, ezt a Tudatos Élet Kft. szervezte. (honlap) Akkoriban ki szokták írni, hogy melyik helyszínen ki tartja a tanfolyamot, ezt most nem látom, de azt hiszem aki nálunk vezette, már nem dolgozik ott. Mindenesetre ők elég régóta működnek és oktatják a módszert, tehát bőven van tapasztalatuk, és rendes, egybefüggő 4 napos tanfolyamokat tartanak, ez mindenképpen mellettük szól. Komplett felszerelést kaptunk, néhány dolgot még ma is használok belőlük. Élő modellről való rajzolás viszont sajnos nincs, legalábbis mi fényképről rajzoltuk a 3. napi portrét (ezekből volt egy halom, és lehetett választani közülük) és az önarcképet is. Az önarcképhez a 3. napon lefotózott az oktató, aztán másnap kinyomtatta egy lapra nem túl nagy méretben (A4-esnél kisebb volt, talán a fele), és ezt kellett A3-ra rajzolni. Ez lehetett volna jobb minőségű is, arról a kis refről ma se tudnék sokkal jobb rajzot készíteni. A végén kaptunk egy "képesítést igazoló okiratot" is, habár fogalmam sincs, hogy ez mire jó. Smile Összességében elégedett voltam velük, ha egyszer úgy alakul, hogy elmegyek egy színes tanfolyamra, valószínűleg hozzájuk mennék. Árban a drágábbak között vannak, lehet hogy van hasonlóan jó oktatás kevesebbért is a piacon, de ahogy a bejegyzésben is írtam, a nagyon olcsóakra már nem érdemes elmenni. Épp ma láttam olyat, ami 2 napos "intenzív" tanfolyamot hirdet... Tekintve, hogy a 4 naposon is 8 órát töltöttünk minden nap a rajzolással, nem tudom, mi lehet ennél intenzívebb? Kétlem, hogy napi 16 órát töltenének rajzolással, az pedig nem igaz, hogy feleannyi idő alatt is el lehet sajátítani mindent, ez egyszerűen lehetetlen. Nem tagadom, bosszant, hogy mennyien akarják a maguk szeletét kihasítani ebből a tortából, és ezzel előbb-utóbb teljesen lejáratják a módszert. Az ilyen helyeken tanulók pedig talán sosem fogják megtudni, hogy mennyivel jobb eredményt is elérhettek volna. No

   Pontos idő: Kedd Jan. 15, 2019 12:15 pm